Douglas overkapping ‘t Veld

Welkom bij de toonaangevende leverancier voor uw Douglas overkapping ‘t Veld!

Aan het kijken bent naar een charmant plekje in uw achtertuin om heerlijk buiten te zijn? Of als u een elegante beschutting tegen de elementen wenst, onze Douglas overkappingen ‘t Veld garanderen het allemaal.

Douglas overkapping 't Veld

Waarom kiezen voor Douglas overkapping ‘t Veld? Lees er hier meer over.

 • Natuurlijke schoonheid: Douglas hout is beroemd vanwege zijn warme rode tint. Deze zal met de tijd een grijze tint krijgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Indien u de overkapping onderhoud met Douglas olie zal de rode gloed blijven bestaan. Kijk ook eens op houten veranda aan huis Nieuw-Beijerland
 • Duurzaam en sterk: Een van de hardste Europese naaldhoutsoorten, Douglas hout is niet enkel mooi maar ook uitzonderlijk duurzaam.
 • Milieuvriendelijk: Afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, waarbij elke gekapte boom wordt vervangen.

Op Maat Voor U. Elke tuin in ‘t Veld is anders, daarom bieden wij oplossingen op maat aan voor iedere Douglas overkapping. Heeft u nu een compacte stadstuin in ‘t Veld? Of een uitgestrekt landelijk perceel? We vinden samen de perfecte overkapping voor uw ruimte!

Meer dan alleen een terrasoverkapping. Een Douglas overkapping kan worden aangevuld met extra opties zoals sfeerverlichting, zijwanden of zelfs een buitenkeuken douglas plat dak Sint-Kwintens-Lennik. Droom groot en creëer uw eigen buitenparadijs.

Ontdek de mogelijkheden. Kijk door onze grote galerij om inspiratie op te doen. Neem simpel direct contact op voor advies op maat. Ons team van deskundige professionals staat klaar om uw ideale overkapping tot leven te brengen, dus ook in uw woonplaats ‘t Veld.

Ervaar het buitenleven in stijl en comfort met een Douglas overkapping ‘t Veld. Wij kijken ernaar uit om samen met u uw ideale buitenruimte te creëren.

Overkapping douglas 't Veld

Douglas Hout: Plus- en Minpunten

Douglas hout en houten overkapping met lichtkoepel Nieuwerkerk is een veelgekozen houtsoorten in ‘t Veld, vooral bekend om zijn sterkte. Dikwijls ingezet voor diverse toepassingen zoals constructies, tuinmeubilair en terrasoverkappingen. In dit artikel bespreken we de plus- en minpunten van Douglas hout.


Voordelen van overkapping Douglas ‘t Veld

 1. Duurzaamheid: Douglas is de meest robuuste Europese naaldhoutsoorten. Het bevat harsen die het hout beschermen tegen rot, wat resulteert in een uitstekende levensduur.
 2. Esthetiek: Douglas heeft een warme rode tot oranje-bruine kleur die na verloop van tijd verandert in een aantrekkelijke zilvergrijze tint.
 3. Milieuvriendelijk: Douglas hout komt uit vlot groeiende bomen die kunnen worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen. Dit maakt het een groene keuze ten opzichte van enkele geïmporteerde houtsoorten. Meer weten over overkapping douglas 5×3 Pijnacker? Bezoek de pagina voor meer informatie.
 4. Prijs: Afgezet tegen andere houtsoorten is Douglas leveren in ‘t Veld relatief goedkoop. Rekening houdend met de kwaliteit en duurzaamheid die het biedt.
 5. Veelzijdigheid: Dankzij zijn sterkte en esthetiek is Douglas hout toepasbaar in een verscheidenheid aan projecten. Van bouwprojecten zoals terrasoverkapping ‘t Veld tot luxueuze meubelstukken.

Minpunten van een overkapping gemaakt van douglas

 1. Splijtgemak: Hoewel Douglas hout sterk is, heeft het ook de tendens om te splijten. Met name als het niet adequaat wordt verwerkt.
 2. Onderhoud ‘t Veld: Hoewel het hout van nature duurzaam is, vereist het periodiek onderhoud voor de overkapping om zijn integriteit en kleur te behouden. Zonder adequate zorg kan de kleur van het hout vervagen en kan het vatbaar worden voor insecten en schimmel.
 3. Gewicht: Douglas is zwaarder ten opzichte van sommige andere houtsoorten, wat het niet ideaal kan maken voor bepaalde toepassingen. Ook het vervoeren naar ‘t Veld kan soms duur zijn.
 4. Krimp: Net als veel andere houtsoorten kan Douglas krimpen en uitzetten als reactie op veranderingen in vochtigheid en temperatuur, overkapping douglas aan huis Rothem. Dit kan leiden tot deformatie als het hout in ‘t Veld niet adequaat wordt gedroogd en geacclimatiseerd.
 5. Onregelmatige structuur: Sommige planken kunnen oneffenheden of knopen bevatten. Dat kan leiden tot onregelmatigheden in het uiterlijk en de afwerking van dit hout.

Douglas hout heeft een reeks aantrekkelijke pluspunten voor een terrasoverkapping. Zoals duurzaamheid, esthetiek en kosteneffectiviteit. Ook zijn er enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van dit hout voor een project in ‘t Veld. Zoals bij elke keuze van materialen, is het cruciaal om de specifieke eisen en omstandigheden van uw project te overdenken voordat u een beslissing neemt.

Overkapping douglas met glas

Oorsprong van Douglas Hout

De Douglas-spar is een van de grootste naaldboomsoorten in Europa en is erg gewaardeerd om zijn robuste hout. Maar waar komt dit hout vandaan en hoe heeft het zijn weg naar Europa gevonden?

Geschiedenis en verspreiding

De wetenschappelijke naam van de Douglas is Pseudotsuga menziesii, vernoemd naar Archibald Menzies, een Schotse botanicus en natuuronderzoeker. Het was echter de botanicus David Douglas die de boom in de 19e eeuw in Noord-Amerika ‘ontdekte’ en zaden naar Europa bracht.

Douglas-sparren zijn inheems in de westelijke regio’s van Noord-Amerika, variërend van British Columbia tot Californië. In hun natuurlijke habitat kunnen deze bomen hoogtes bereiken van wel 100 meter, hoewel ze in Europa meestal tussen de 40 en 60 meter hoog worden.

In Europa werd de Douglas gebracht rond het midden van de 19e eeuw. Omwille van zijn snelle groei, veerkracht tegen ziekten en de kwaliteit van het hout, werd de boom al snel populair in de houtindustrie, met name in landen zoals Frankrijk, Duitsland en ‘t Veld Nederland.

Eigenschappen van het hout voor douglas overkapping ‘t Veld

Douglas hout staat bekend om zijn warme roodbruine kleur, wat het esthetisch aantrekkelijk maakt voor veel gebruik. Het heeft een fijne tot matig grove nerf en is meestal rechtdradig overkapping vrijstaand hout Hillegom. Dit geeft het hout een consistent en aantrekkelijk uiterlijk, wat bijdraagt aan zijn populariteit.

Een van de belangrijkste kenmerken van Douglas overkapping ‘t Veld is de duurzaamheid. Het kernhout is natuurlijk rotbestendig en insecten, wat het ideaal maakt voor buitentoepassingen, zoals terrasplanken, gevelbekleding en buitenmeubilair in ‘t Veld. Bovendien heeft het hout een hoge treksterkte in verhouding tot zijn gewicht, waardoor het perfect is voor bouwdoeleinden.

Gebruik en toepassingen douglas

Vanwege zijn duurzaamheid wordt Douglas hout veelvuldig gebruikt in constructies, zowel intern als extern. Denk aan frames voor gebouwen, balken, vloeren, deuren, vensters en zelfs meubels geleverd in ‘t Veld.

Daarnaast is het hout ook geliefd in tuinontwerp, waar het wordt gebruikt voor zaken als pergola’s tot hekken en bloembakken.

Douglas hout, met zijn lange historie en uitstekende eigenschappen, blijft een van de meest gewilde houtsoorten voor douglas overkapping ‘t Veld en in de wereld van bouw en design. Of het nu gaat om een rustiek tuinhuisje of een modern stadsappartement, de veelzijdigheid en stevigheid van dit hout maken het een uitstekende keuze voor tal van projecten.

Scroll naar boven